lauantai 12. maaliskuuta 2016

Edamame-shisosalaatti


Maailmassa on alkanut näkyä merkkejä keväästä. Kevään jälkeen tulee kesä. Ja kesällä, siinä juuri ennen syksyä, kypsyvät vihriäiset, nuoret härkäpavut. Niitä odotellessa, nyt kun kesä on vielä hailakka haju jossain kaukana tulevaisuudessa, täytyy sukeltaa pakastealtaaseen ja poimia sieltä nuoria, viheriäisiä soijapapuja härkäpapujen korvikkeeksi. Käytin soijapapujen kaverina punaista shisoa vai onko se sittenkin perilla? Vihreääkin voi käyttää, mutta sitten on salaatissa vain yksi väri.

Tämä salaatti on helppo tehdä, maistuu hyvältä ja virkistää pitkän talven taittamaa mieltä. Olisin voinut syödä yksin koko kulhollisen, mutta koska olen kohtuuteen taipuvainen, kiltti ja huomaavainen, riitti tästä hyvin kahdelle. Sopii alkupalaksi aterialle, kevyeksi lounaaksi hyvän leivän kanssa tai vaikka jäätelön sijasta lusikoitavaksi.

Markus Kajo on Ihmisen käsikirjassaan todennut salaatista, että se ei saisi olla pahaa, ei älyllisesti haastavaa tehdä ja sitä pitäisi olla riittävästi. Tämä salaatti täyttää kaikki nämä kriteerit.




Edamame-shisosalaatti

  • 250g pakastettuja vihreitä soijapapuja (edamame), esim. Pirkka
  • 10-15 isohkoa perillan eli shison lehteä, lisäksi koristeeksi muutamia 
kastike:

  • 2,5 rkl öljyä (esim. rypsiöljy on sopivan mauton)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • puolikkaan keskikokoisen sitruunan kuori
  • reilu hyppysellinen sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • höny rouhittua mustapippuria
  1. Keitä soijapavut kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään odottamaan.
  2. Rullaa perillan lehdet "sikariksi" ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 
  4. Kaada pavut sopivaan kulhoon, lisää joukkoon perillasuikaleet ja kastike ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti