keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mustikkapiirakka


Tässäpä nyt luvattua lisätietoa maksalaatikon jälkeisestä mustikkapiirakasta. Äitille terveisiä! Kuva on mitä on, mutta on kuitenkin. Oli pimeää ja piti päästä syömään. Seli seli.



Pohja:
  • 0,5 dl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl vettä
  1. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Sekoita kulhossa margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot ja leivinjauhe.
  2. Sekoita jauhoseos ja margariini-sokeriseos keskenään. Itse nypin ne yhteen, koska se tuntui helpoimmalta, joskaan ei miellyttävimmältä vaihtoehdolta. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pohja on aavistuksen kullanruskea.
Täyte:
  • 0,5 dl sokeria (laitoin reilusti, ehkä jopa 0,6 dl!)
  • 1 tlk (500 g) maustamatonta soijajukurttia
  • 200 g jäisiä pakastemustikoita (älä sulata niitä!)
  • 2-3 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki täytteen ainesosat keskenään. Levitä seos esipaistetulle pohjalle.
  2. Paista piirakkaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 5-8 minuuttia.
  3. Ota piirakka uunista. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Vastapaistettuna täyte on vielä melko valuva, mutta kiinteytyy piirakan jäähtyessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti