torstai 25. kesäkuuta 2015

Kookospekoni, versio 2


Kookospekoni on hyvä asia. Olen tehnyt sitä kerran aiemmin, ja silloin lopputulos oli elämää sulostuttava, vaikka osa kärähtikin. Löysin taas pitkästä aikaa paksuja kookoslastuja, ja pakkohan pekonia oli taas tehdä. Lunttasin reseptin aiemmasta julkaisustani, ja tajusin, että OLIN UNOHTANUT RESEPTISTÄ NESTESAVUN! (Anteeksi huudanta, mutta onhan se kauhea erhe). Lisäksi uunin lämpötila on hyvä pitää alhaisempana, jotta eivät pala pikkuiset. Tässä uusi, korjattu, entistä ehompi ohje.

Salaatissa.

Kookospekoni
 • n. 4,5 dl kookoslastuja
 • n. 4 rkl soijakastiketta
 • 3 rkl rypsiöljyä
 • 3 rkl vettä
 • 2-3 rkl siirappia 
 • 1,5 rkl nestesavua
 • vajaa tl riisiviinietikkaa
 1. Sekoita kaikki ainekset kookoslastuja lukuunottamatta isossa, kannellisessa astiassa. Lisää kookoslastut ja sekoita, kunnes lastut ovat marinadin peittämät. Laita kansi kiinni ja anna maustua jääkaapissa päivä, ehkä kaksikin. Ravistele purkkia välillä. 
 2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Levitä maustuneet kookoslastut ja osa marinadista uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Itse lurautin pellille koko marinadin. Vähempikin olisi riittänyt. 
 3. Paista lastuja uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja sitkeitä, mutta eivät palaneita. Sekoittele paistamisen aikana useasti, jotta lastut eivät kärähdä. Anna jäähtyä. 
 4. Syö sellaisenaan, ripottele salaattiin tai pitsan päälle, syö. 
Tämä versio oli parempi kuin ensimmäinen. Tällä kertaa kärsimättömyyteni kuitenkin vei voiton, ja en millään jaksanut odottaa, että kaikki marinadi olisi imeytynyt lastuihin. Ne jäivät hieman tahmeiksi, mutta olivat silti sitkeitä ja rapeita ja hyviäkin. Possuteltiin salaatin, leivän ja ei minkään kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti