keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Suklaa-banaanilätyt


Olen tuskaillut, kun nykybanaanit ovat inhoja, kuivakoita käppyröitä, mutta aina silloin tällöin yritän antaa niille mahdollisuuden. Jos ne vaikka taas olisivatkin yhtä hyviä kuin lapsuuden plääplät ja pannaanit. Mutta kun ei.
Eräänä harmaana aamuna muutama viikko takaperin raahauduin voimattomana kanssaeläjän kahvipannun äärelle. Kahvin lisäksi oli tarjolla ehkä parasta, mitä banaaneista voi tehdä. Banaanilätyt sopivat mainiosti ilostuttamaan harmaudessa rypevää aamusielua.



Sain kanssaeläjältä luvan julkistaa reseptin. Lisäsin alkuperäiseen suklaata, kardemummaa ja kanelia, koska possututti. Suklaata oikeastaan sen takia, että löysin karkkihyllystäni vanhentuneen suklaalevyn. Alkupeäisessä ohjeessa on käytetty ameriikkalaisia kuppimittoja. 1 kuppi on n. 2,36 dl.
Tiedän. On siinäkin ihmisolio. On karkkihylly ja suklaat kerkiää vanhentua. Häpeän itseäni. Mutta kyllähän nämä olivat hyviä ja tekivät syöjänsä iloisiksi. Että oli siitä se hyöty.

Possuttelulätyt (6-8 kpl, halk. n. 10 cm)

  • 1 kypsä banaani
  • 1 kuppi (2,36 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 3/4 kuppia (1,77 dl) soija- tai kauramaitoa
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen kardemummaa
  • hönäys kanelia
  • n. 1 dl suklaahippuja

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. 
  2. Muussaa banaani toisessa kulhossa ja sekoita siihen maito. 
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia ja paista pannulla margariinissa nätin rusehtaviksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti