tiistai 17. maaliskuuta 2015

Hapankaali-makkarapitsa


Hapankaalipizza on kummitellut mielessäni jo vuosia. Voi olla, että olen joskus tehnytkin moisen, mutta se sijoittuu pahojen vegaanijuustojen ja dokumentoimattomien ruokien aikaan.
Nyt, kun saatavilla on oikeasti hyviä elukattomia juustoja, aika on vihdoin kypsä uusinnalle. Siispä maanantai-illan iloksi hapankaali-makkarapizzaa! 

Raportoinnin riemua lisää se, että ensimmäistä kertaa eläissäni tein pizzapohjan ns. perstuntuman avulla ja vieläpä onnistuin! Hiivataikina, vanha veriviholliseni, alkaa vihdoin taipua tahtooni. Eläköön oppiminen ja henkilökohtainen kehitys! Pizzapohjan reseptiä en tästä riemastuttavasta syystä kykene julkaisemaan, mutta onhan meillä internet. Pellillinen pizzaa on ihmiselle hyvä.  



Täyte (pellilliseen)

  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 400 g hapankaalia (valkosipulihapankaali toimi hyvin, mutta valkosipulitonkin käy, mikäli ei valkosipuli passaa)
  • pari vegaanista makkaraa (esim. juustonakkeja! Vegekaupasta!)
  • mieleistäsi kasvisjuustoa raastettuna
  1. Valuta hapankaalista ylimääräinen neste pois. Pilko makkarat sopiviksi paloiksi. 
  2. Levitä tomaattipyree pizzapohjalle. Täytä ja kuorruta juustolla. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
  3. Hyvvää on. Syö jo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti