keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Fenkoli-lakritsipasta


Huomasin ostaneeni fenkolia. Halusin tehdä siitä jotain hyvää, jännittävää ja hassua. Jostain muistui mieleeni fenkoli-lakritsipasta. Sitähän sitten piti tehdä. Näin jälkeenpäin, virheistäni viisastuneena, jättäisin lakupalat pois. Liian kummallista ja täysin ylimääräistä. 



Sitruunainen fenkoli-lakritsikastike pastalle
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso fenkoli
  • loraus öljyä pannulle
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vegaanista "ranskankermaa" (Oatly
  • 1 pienehkön sitruunan kuori raastettuna
  • n. 1 rkl tai maun mukaan sitruunamehua
  • 1 tl lakritsijauhetta
  • 0,5-1 tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • pastaa
  • pehmeitä lakuja (jätä ihmeessä pois!)
  • rukolaa
  1. Pilko sipuli, valkosipuli ja fenkoli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää joukkoon fenkoli ja paista muutama minuutti.
  2. Lisää pannulle kaurakerma, ranskankerma, sitruunamehu, lakritsijauhe ja fenkolinsiemenet. Sekoita ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä sitruunankuoriraaste. Nauti pastan ja rukolan kera hyvässä seurassa.

Se on täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti