lauantai 14. helmikuuta 2015

Punajuuripihvit


Punajuuret, nuo pienet rakkauspalleroiset, herättävät ihmisissä omituisen kielteisiä tunteita. Luulen sen johtuvan etikkapunajuurien aiheuttamasta traumatisoitumisesta. Onneksi itse olen omat traumani selättänyt.


Juuri ennen abduktiota.

Aiemmin olen usein tehnyt punajuuripihvejä Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjan ohjeella. Hyviä ovat. Nytkin se oli suunnitteilla, mutta toisin kävi. Hyviä tuli silti. 

10 isohkoa pihviä
  • 3,5 dl raastettua puolikypsää tuoretta punajuurta
  • n. 2,5 dl kypsää basmatiriisiä (vajaa 1 dl raakaa)
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 
  • 1 pieni punasipuli hyvin hienonnettuna
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,25 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 dl mantelilastuja
  • n. 3 rkl öljyä
  • 2-3 tl kuivattua timjamia
  • yrttisuolaa maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  1. Keitä punajuuria 10-15 minuuttia, kunnes ne vähän pehmenevät. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta punajuuret. Hyvin pieneksi, raastemaiseksi pilkkominen näyttää toimivan myös, jos käy esim. niin, että raastin on reissussa. 
  2. Kaada pavut siivilään ja huuhtele hyvin, jotta saat kaiken tomaattikastikkeen pois. Voit myös käyttää valkoisia papuja ilman tomaattikastiketta, mutta nyt ei muita ollut kaapissa ja oli panik! Muussaa pavut kulhossa.
  3. Hienonna punasipuli oikein pieneksi. 
  4. Sekoita kaikki ainekset papujen sekaan. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Muotoile massasta pihvejä kostutetuin käsin ja paista pannulla öljyssä nätin värisiksi. 

Seurana oli tarjolla apukokin tekemää pottumuusia ja sienikastiketta. Hyvvää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti