perjantai 5. joulukuuta 2014

Parhauspizzaa paistinpannulla!

Pitsaa voi tehdä myös ilman uunia. Leivinjauhepohjan tekeminen on paljon nopeampaa kuin hiivalla kohotettavan, ja se paistuu pannulla suhteellisen äkkiä. Ja koska taikinassa ei ollut hiivaa, osasin tehdä pohjan ihan itse, vaikka yleensä kanssasyöjä on joutunut sen tekemään. Sai tällä kertaa tehdä tomaattisoosin (suunnilleen täältä löytyvällä ohjeella). Maailma muuttuu.


Suttuista on, mutta kaunista.


Pohja
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5-2 dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa hetki ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli tai taputtele käsin taikinasta kaksi paistinpannun kokoista pohjaa. 
  3. Kuumenna pannulla keskilämöllä n. 2 rkl öljyä. Laita toinen pohja pannulle ja paista n. 3 minuuttia tai kunnes pohja alkaa ruskistua. Laske lämpö kakkoselle ja käännä pohja. Levitä pohjalle tomaattikastike ja muut täytteet. Paista kannen alla, kunnes juusto näyttää sulaneelta. Tee sitten toinen pitsa samalla kaavalla.
Täytteenä oli tällä kertaa sieniä, sipulia, chorizoa ja juustoa. Niin, ja tuoretta basilikaa. Se on hyvää. Kaikki kypsentämistä vaativat osaset, kuten tässä tapauksessa sienet ja sipuli, kannattaa paistaa pannulla erikseen ja lisätä vasta sitten pitsan päälle.

Oli hyvää. Tosi hyvää. Ja tavalliseen pitsaprosessiin verrattuna vaivatonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti