perjantai 5. joulukuuta 2014

Lehtikaalipesto


Lehtikaalia kun on viime aikoina ollut hurjasti tarjolla, niin onhan siitä pitänyt kaikenlaista kehitellä. Tähän saa helposti upotettua mukavan määrän lehtikaalia, ja vaikka ei kaalin mausta niin välittäisikään, niin ei haittaa. Kaali ei tässä kovin maistu. Sopii syötäväksi pastan kera, salaattikastikkeena tai vaikka farinatan seuralaisena. Erityisen hyvää tämä oli kurpitsakeiton lisukkeena.

Huono kuva, hyvä ruoka.
Lehtikaalipesto
  • n. 150 g lehtikaalia
  • 2 pientä tomaattia
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • tujaus Tabascon kaltaista chilikastiketta
  • puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa 
  • mustapippuria
  • öljyä sen verran, että kastike on sopivan paksua (itse käytin kylmäpuristettua oliivi- ja rypsiöljyä)
  1. Poista kaalista lehtiruodit ja revi kaali pienehköiksi paloiksi. Pilko tomaatit. Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta kulhoon ja surauta tasaiseksi. Lisää öljyä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastiketta haluat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti