maanantai 27. lokakuuta 2014

Suppilovahverorieskat


Maa-artisokkakeitto kaipasi rinnalleen tuoretta leipää. En jaksanut leipoa ns. oikeaa leipää, joten päädyin tekemään pieniä rieskoja, jotka paistoin pannulla kuin tortillat tai rotit ikään. Sieniä lisäsin taikinaan, koska ajattelin, että ne tukisivat mukavasti maa-artisokan makua muodostaen eheän ja herkullisen kokonaisuuden. En ollut väärässä. Lisäksi tämmöiset rieskat ovat kauhean hyviä ja helppoja tehdä.




Suppilovahverorieskat (aika monta, n. 10 kpl, pieniä enemmän, isoja vähemmän)
  • n. 1 litra tuoreita suppilovahveroita (n. 2 dl paistettuja)
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl 4-viljan hiutaleita
  • 2 dl vettä
  • suolaa
  1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Jos käytät valmiiksi paistettuja tai pakastettuja sieniä, siirry suoraan kohtaan 2. 
  2. Pilko punasipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä sipulia ja sieniä. Mausta suolalla ja siirrä pois levyltä jäähtymään.
  3. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, hiutaleet ja sieni-sipuliseos. Lisää vesi ja loraus öljyä. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Muotoile jauhotetuin käsin jauhotetulla alustalla taikinasta paistinpannulle sopivia rieskoja. Kuumenna pannu ja paista rieskoja kuivalla pannulla molemmin puolin, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pisteitä. Säilytä valmiit rieskat puhtaan liinan alla, jotta ne eivät sitkisty. Syö mahdollisimman tuoreina.   

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti