keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nakkipiilot

Nakkipiilot ovat mahdollisesti maailman paras asia. Resepti on kovin yksinkertainen, kun ei ala turhia kikkailla vaan käyttää valmista taikinaa ja valmiita nakkeja. Mums mums.

Ainekset:
  • paketti pakastettuja lehtitaikinalevyjä (katso, että ei ole voita niissä!)
  • lihattomia nakkeja, pieniä tai isoja, isot leikataan pienemmiksi
  • ketsuppia
  • pitsamaustetta
  1. Sulata lehtitaikinalevyt. Pakkaus neuvoo tässä. 
  2. Litistä ja levittele sulaneita levyjä hieman. Itse leikkaan taikinalevyn poikittain kolmeen osaan, mutta tässähän saa jokainen toimia kuten itse parhaaksi näkee.
  3. Levitä jokaisen taikinalevyn keskelle nakinsuuntainen turaus ketsuppia. Ketsupin määrä kannattaa pitää hillittynä, jottei se sitten rullattaessa pursuile rujosti. Ripottele ketsupille pitsamaustetta tai ole ripottelematta. Makuasia. Ketsupin ja pitsamausteen suloinen liitto tuo mieleen onnellisia lapsuusmuistoja, joten itse ripottelen.
  4. Jos käytät isoja nakkeja, leikkaa ne taikinakääröön sopiviksi paloiksi. Asettele nakit nätisti ketsuppipedille ja rullaa taikina kääreeksi nakin ympärille. Sivele liitoskohtaan hieman vettä ja nipistele tiukasti kiinni, jotta paketti ei aukea paiston aikana. 
  5. Voitele valmiit rullat vedellä ja paista pakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa aivan hitusen ruskettuneiksi. 
  6. Ennen tarjoilua on hyvä huomioida, että kannattaa jemmata itselle muutama kappale ennen kuin muut ehtivät natustaa kaiken. Ne voi sitten syödä yksin ja nauraa pimeässä.

Nämä kaverit ovat ehdottomasti ansainneet paikkansa rennoissa illanistujaisissa, piknikillä, iltapalalla, lounaalla, työpaikan pikkujouluissa sekä tärkeilevissä pönötysjuhlissa. Ei ole olemassa tilannetta, johon nakkipiilo ei toisi lisäglamouria. Kaiken lisäksi ulkomaankielinen nimitys Pigs in a blanket on viehättävä. Seitanic pigs in a blanket tässä tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti