keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Sitruunaista soijajalostetta ja pastaa!

Joitakin vuosia sitten internetissä kohistiin ilmeisesti Bar9:n Pollo Limonellosta. Sitruunasta ja pastasta kun kovasti pidän, niin piti jo silloin kokeilla, mutta saamattomuuttani pääsin asian äärelle vasta nyt, kun pahin kohu on jo laantunut. Kanahan ei ole kasvikunnan tuote, joten korvasin sen soijasuikaleilla, ja muutenkin julkeasti vaihdoin aineksia itselleni paremmin sopiviin. Pastanjauhantaa tarjosi sovellettavan reseptin.

Iloksenne ja riemuksenne suttuinen lähikuva!

Tarveaineet n. 4 annokseen:
  • 3 tyttömäistä kourallista soijasuikaleita
  • loraus öljyä
  • 1 pieni sipuli pilkottuna
  • ripaus chilijauhetta tai chiliä jossain muodossa
  • 2 dl kaurakermaa
  • n. 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 1/2 rkl kurkumaa (käytin hyppysellisen vanhentunutta sahramia kun ei ollut kurkumaa! Pröystäilijä!)
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl sitruunamehua (tuoretta, ei niitä muovipullolitkuja!) 
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori (jos oikein kovasti sitruunasta tykkää)
  • 2 rkl hunajaa (agavesiirappikin käynee, mikäli se sopii paremmin)
  • 2 dl maustamatonta soijajukurttia
  • suolaa jos tarvis
  • keitettyä pastaa neljälle
  • tuoreita yrttejä (itsehän laitoin vuonankaalta. Ei ole yrtti vaan salaatti.)
  1. Keitä soijasuikaleet kypsiksi ja valuta keittovesi pois.
  2. Ruskista suikaleet öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja chili. Kuullota hetki.
  3. Lisää kaurakerma ja kasvisliemijauhe. Anna muhia hetkisen aikaa.
  4. Sekoita joukkoon kurkuma tai sahrami, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja. Anna kypsyä matalalla lämmöllä. Lisää sitruunankuori jos sitä käytät.
  5. Lisää jukurtti ja suolaa jos tarvis. Kannattaa siirtää pannu pois levyltä, ettei jukurtti juoksetu ja mene rakeiseksi.
  6. Sekoita soosi pastan joukkoon. Koristele yrteillä ja syö lautaselta tai suoraan kattilasta.
Ps. Vielä tulee aika, jolloin inhorealistiset ruokakuvat ovat "se juttu". Muistakaapa se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti