torstai 14. marraskuuta 2013

Punajuurihummus

Hummus on hyvää, ja punajuuret ovat hyviä. Punajuurihummus ei siis voi olla kovin pahaa. Kanssasyöjä on tosin näiden molempien hyvyydestä eri mieltä. Se ei vaan ymmärrä. Punajuurijuttuihin kannattaa aina lisätä timjamia. Sopivat kivasti kumppaneiksi.



Punajuurihummus 
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä
  • 3 semipientä punajuurta keitettynä
  • 1,5 tl kuivattua timjamia tai niin paljon kuin tahtoo laittaa
  • 3 rkl avokadoöljyä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl mantelitahnaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • maun mukaan suolaa ja pippuria
  1. Laita blenderiin kikherneet, pilkotut punajuuret, avokadoöljy ja oliiviöljy. Aja hienoksi massaksi.
  2. Sekoita joukkoon mantelitahna, timjami ja sitruunamehu.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Syö leivän päällä tai ruuan kylkiäisenä. Itse tietysti lusikoin tätä purkista myös suoraan suuhun. Niin saa tehdä myös. 

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mahtavalta! Kuinka vikkelään tämä kannattaa nauttia eli miten kestää säilytystä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Väittäisin, että pari päivää säilyy jääkaapissa ihan mukavasti.

      Poista