torstai 7. marraskuuta 2013

Kukkakaalisoppa ja arkipäivän kemiaa

Jääkaapissa hengaili ikääntyvä violetti kukkakaali, joka tahtoi soppaan. Paloittelin sen pieniksi palasiksi ja laitoin pataan porisemaan veden ja yrttisen kasvisliemikuution kera. Lisäsin joukkoon kookosmaitoa sopivasti. Purkillisen. 
Kun kukkakaali oli kypsynyt, soseutin kaiken. Kaiken!


Limemehua lisätessä sattui hassunhauska värjäytymä! Violetin kukkakaalin erikoisen värisävyn aiheuttaa antosyaani, joka toimii myös pH-indikaattorina. Hapan mehu värjäsi osumakohdat pinkeiksi. Ihanaa! 
Affenanmaan reissun tuomisista oli vielä mustaa leipää jäljellä, joten tein siitä krutonkeja. Ne eivät olleet ihania. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti