maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kinuskia

Kinuskia sulalla jätskillä hyvässä valossa.
Edellisessä julkaisussa mainostettu jäätelökastikemaininta tulee tässä.


Kinuskikastike
  • 2 dl kaurakermaa
  • reilu 1 dl fariinisokeria
  • iso nokare margariinia (sitä sinistä Keijua)
  1. Sekoita ainekset kattilassa.
  2. Kuumenna ja keitä rauhassa koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia.
  3. Kun seos tuntuu tarpeeksi sakealta, ota kattila liedeltä.
Hyväähän tämä. Rasvaa, sokeria.

Kanssasyöjän salmiakkihimo ajoi kuitenkin kokeilemaan myös uutta ja erilaista lähestymistapaa vanhaan ja tuttuun kinuskisoosiin.


Epäonnistumisen pelossa emme uskaltaneet sotkea koko kinuskia, vaan lusikoimme toiseen astiaan noin kuusi ruokalusikallista kinuskikastiketta. Sen joukkoon sekoitimme varovaisesti neljännesteelusikallisen valkeaa jauhetta. Maistaminen osoitti kokeilun onnistuneeksi. Kauan eläköön ammoniumkloridi!

Vanha tuttu.
Tätä nassutettiin sellaisenaan sekä jäätelön kanssa. Sopinee myös grillimakkaran tai kaurapuuron kera nautittavaksi.

Nami nami!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti