perjantai 22. maaliskuuta 2013

Burgerei!

Tummenevan torstai-illan ratoksi naatittiin hampurilaisia. Itse en ole pihvimassaa vääntänyt enää sen jälkeen, kun löysin PunnitseSaastasta BurgerMix- jauhetta. Tähän soijarouheperustaiseen ihmeaineeseen tarvitsee vain lisätä kiehuvaa vettä, antaa vetäytyä vartin verran ja paistaa pannulla pihveiksi. Lihansyöjiäkin hämäävät nämä. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös hieman savupaprikajauhetta ja soijakastinta.

Sämpylöiksi en huoli ällöjä "hampurilaissämpylöitä", koska hajoavat atomeiksi ja ovat pahoja ne. Tällä kertaa oli jotain Rostenin sämpyjä. Paljon parempia.Majoneesi on ainoaa hyvää vegaanista majoneesia. Halpaa ja paljon parempaa kuin mikään kalliimpi. Täynnä hyviä lisäaineita. Joukkoon sekoitetaan maailman parasta chipotlekastiketta, jonka maahantuonnin ovat typerykset lähes tukahduttaneet. Vielä sitä jostain nettikaupoista saa.
Ketsuppia ja sinappia ei sovi unohtaa.

Salaattia kävin ostamassa torilta Lindrothin puutarhan kojusta. Yhden mauttoman talvitomaatin viipaloin höysteeksi. Tuoretta kurkkua tai suolakurkkua vielä lisäksi. Ei ikinä maustekurkkua. Hyi.
Punasipulia myös sujautettiin sämpylöiden väliin.
Juustoa voi vielä laittaa jos semmoista haluaa.Lisukkeeeksi tein "ranskalaisia" sinisistä perunoista, bataatista ja porkkanasta. Liotin pari tuntia, huljutin päälle öljyä ja suolaa ja paistoin 225- asteisessa uunissa kypsiksi.

Jaakko Kolmosen sanoin: "Kiireessä tehty ruoka ei ole maukasta. Vihassa tehty ruoka lisää vihaa.
Rakkaudella tehty ruoka lisää rakkautta. Siis rakastakaamme."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti