maanantai 17. joulukuuta 2012

Salmiakkipastaa

Kanssasyöjän aivojen syövereistä kumpusi ajatus, johon tartuin vimmaisesti: tehdään salmiakkipastaa.
Ajatuksena oli, että pastataikinaan sekoitetaan salmiakkijauhetta, ja täten saadaan salmiakkista pastaa, joka on samalla sekä makeaa että suolaista, sekä hyvää että kummallista.
Salmiakkijauheen löytäminen oli melko hankalaa. Suurin osa karkkikaupoissa myytävistä "salmiakkijauheista" on lähinnä sokeria ja lakritsia. Lopulta Kuudes Maku pelasti myymällä Salmiakkifinlandian voittanutta jauhetta. Kallistakin oli.

Oli kylmä. Käsi tärisi.


Toteutus ei mennyt aivan lennokkaimpien visioiden mukaan. Durumjauhojen sekaan sotkettiin lusikkatolkulla kallista pulveria, ja lopputuloksessa maistui vain vieno häivähdys lakritsia. Sitä paitsi veivaamisintoisina teimme pastasta aivan liian ohutta, ja se ei pysynyt ollenkaan irtonaisena. Ja salmiakkipulveri meni nenään ja aivastutti.

Seuraksi tehtiin sitruuna-salmiakkimarinoitua tofua ja salmiakkista kermakastiketta sekä höyrytettyjä porkkanoita, jotka unohtuivat lautaselta. Annoksen päällä on Apteekkarin salmiakkikarkkeja. Näennäisestä epäonnistumisestaan huolimatta ruoka maistui hyvältä, kuten ruualla yleensä on tapana.

Vahingosta ja kunnollisen salmiakkijauheen etsimisen vaikeudesta viisastuneena kävin ostoksilla apteekissa. Ens kerralla onnistuu! Suunnitelmissa myös karkkitehtailu. Käyttöturvallisuustiedotteen lukeminen sai tosin miettimään, miksi tätä syödään. Kai siksi, että se on hyvää. Kohtuus on hyvä muistaa salmiakissakin.

Myrkyllistä vesieliöille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti