maanantai 10. joulukuuta 2012

Kurpitsalla ja kastanjalla täytetyt nokkosraviolit


Kaupasta löytyi ihanan ryppyinen hokkaidokurpitsa sekä taas kerran ranskalaisia kastanjoita.
Ajatukseni juoksivat välittömästi pastan äärelle. Jotta en joutuisi riskeeraamaan terveyttäni kaulimen varressa, neuvottelin itselleni lainaksi pastakoneen.
En muistanut valmisteluhötäkässä mittailla ainesmääriä, joten ihan maun mukaan vaan.

Täyte:
Äärimmäisen viehko dagen efter-ravioli.
  • 1 hokkaidokurpitsa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua salviaa
  • kuivattua rosmariinia 
  • n. 15 kastanjaa 
  • mantelilastuja
  • (ripaus vehnäjauhoja)
  • tuoretta rosmariinia
  • savupaprikajauhetta (tästä kaikki kunnia Kanssasyöjälle, itse en olisi uskaltanut)
  1. Ennen taikinan tekoa lohko kurpitsa, poista siemenet ja laita kurpitsalohkot uunivuokaan. Valele lohkot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa, pippuria, salviaa ja rosmariinia. 
  2. Tee kastanjoihin suippoon päähän ristiviilto ja laita kastanjat samaan vuokaan.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.
  4. Tee tässä välissä taikina.
Pastataikina:
  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl kuivattua nokkosta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,25 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  1. Mittaa jauhot, suola ja nokkonen suureen kulhoon tai perinteisesti kasaan pöydälle. 
  2. Tee jauhojen keskelle pieni kuoppa ja kaada siihen vesi ja oliiviöljy. 
  3. Sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 10 minuuttia. Valmis taikina on kiinteä pallo. 
  4. Jauhota taikinapallo, kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. 
  5. Tee sillä välin täyte valmiiksi: kuori kurpitsa ja raasta tai muuten muussaa se kulhoon. Kuori kastanjat ja rouhi ne karkeaksi rouheeksi.
  6. Lisää kulhoon kurpitsan kaveriksi kastanjarouhe, mantelilastut ja tuore rosmariini.
  7. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Jos täyte vaikuttaa liian kostealta, lisää hieman vehnäjauhoja. Laita sivuun odottamaan.
  8. Jaa pastataikina viiteen osaan. Veivaa pastakoneen läpi ensin suurimmasta välistä, jatka asteittain kohti pienintä. Taittele taikinaa välillä, jotta siitä tulee suorakulmion muotoinen. 
  9. Levitä taikinalevy jauhotetulle alustalle ja laita täytettä levylle tasaisin välein. Täytettä ei kannata laittaa liikaa. 
  10. Nosta toinen pastalevy päälle ja leikkaa taikinapyörällä (tai tässä tapauksessa pizzaleikkurilla) neliöiksi. Varmista, että reunat pysyvät kiinni.
  11. Tee loput raviolit samalla tavalla.
  12. Keitä pasta kypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Tähän menee noin kolme minuuttia.  


Nämä pastatyynyt eivät olleet ulkoisesti kovin viehättäviä, mutta mukavasti maistuivat.
Lisänä tarjottiin oliiviöljyä chilillä, valkosipulilla ja salvialla maustettuna sekä salaattia jääkaapin uumenista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti