lauantai 10. marraskuuta 2012

Seitan is great!

Perjantai-illan kunniaksi olimme päättäneet kanssasyöjättären kanssa syödä jotain hyvää. Mutkien kautta päädyimme äeäruokaan.
Vegaanikeittiön käsikirjan lihattomien pyöryköiden innoittamina päätimme valmistaa seitanpullia. Lopputuloksen ja innoittajan väliset yhtäläisyydet tosin jäivät hyvin vähäisiksi. Kylkiäisiksi kelpuutettiin peruna-bataattimuusia ja kaalisalaattia sekä tomaattista kastiketta. Jälkiruoaksi nautimme mutakakkua ja kahden yllätyssyöjän tuomaa soijajäätelöä.


Seitanpyörykkä iltavalaistuksessa
Seitanpullat

Kuivat aineet:
  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl kikhernejauhoja
  • 1 sipulikeittopussi (tässä tapauksessa kai Rainbow, mikä tahansa muukin käynee)
Nesteet:
  • 1,75 dl vettä
  • tomaattipyreetä
  • soijakastiketta
  • savuaromia
  • hunajaa tai siirappia
Keittämiseen:
  • 1,5 l vettä
  • pari kasvisliemikuutiota
  • pari sipulia pilkottuna
Lisäksi:

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. 
  2. Sekoita nesteet keskenään. Saisi nestettä olla yhteensä n. 2 dl.
  3. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä.
  5. Lisää pyörykät kiehuvaan keitinveteen ja keitä n. 20 minuuttia.
  6. Lurauta uunivuoan pohjalle hieman öljyä ja grillauskastiketta. Lisää tilkka keitinlientä.
  7. Lisää keitetyt pyörykät vuokaan, lutraa päälle makusi mukaan kastiketta ja sekoita hyvin.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Kääntele tarvittaessa.
  9. Syö. Pottumuusin kanssa vaikka. Tai sämpylän välissä. Tai sellaisenaan. 

Tästä riitti mukavasti neljälle hengelle, ja annoksesta jäi emännälle vielä lounaan verran varastoon. Jos jotain muutoksia tekisin reseptiin, niin lisäisin hieman kaurakermaa tai jotain muuta vastaavaa pyöristämään kastikkeen makua.
Oli hyvää ruokaa, fiiniä seuraa ja pahaa juomaa.
Yllätyssyöjä M:lle vielä kerran aivan apinaiset vanhenemisonnittelut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti